SketchClub en bra skissapp

Du har sett bilderna här på sajten flera gånger, bilder som ser lite annorlunda ut. Det är teckningar jag gjort i en app som heter Sketch Club, den kostar ca 35 kronor att ladda ner. Personligen tycker jag att det är en kul app att göra just den här typen av bilder. Det finns två stilar som jag tycker lite mer om och som jag använder för de här skisserna det är stilarna/penslarna som heter ”Sketchy” och ”Smooth”. Kanske beror det på nostalgiska skäl eftersom resultatet blir liknande det som blev när jag för några år sedan gjorde elefant och fiskbilder (bilderna nedan) i en webbaserad app som hette ScribblerToo gjord av Mario Klingemann. Det var egentligen en app tänkt gör att göra konstnärliga mönster med men jag kom på att jag hellre ville göra mina egna figurer och så blev det och ska tilläggas med stor framgång! Mu var det här bilder som krävde lite extra finputsning för att bli användbara men det var det värt.

Åter till Sketch Club och vad jag tycker om den appen. Den är som sagt var kul att jobba i och det går att göra kul bilder, kanske är det inte bilder jag skulle skicka till Einar Sjöström på Typografiska Ateljén som hjälpt mig med kanonfina tryck och som har haft stort tålamod med mina frågor och tester. Men det blir bilder som mycket väl funkar för webben och som underlag för vidare arbete i en app som passar bättre för professionell tryckframställning. Appen innehåller inte alltför många penslar, det är både en för och nackdel. Det finns ett alternativ som heter Brush och som motsvarar vattenfärger, olja eller akrylstilar. Och så något som man kallar Vector, men ska man göra vectorbilder skulle jag hellre använda Vectornator som dessutom är gratis och få ett riktigt resultat. Men Sketch Club har har förutom skisspennorna (Sketchy och Smooth )ytterligare några pennor som är bra och vattenfärgsalternativet är helt ok tycker jag. Sammanfattningsvis är Sketch Club en kul app som går att använda till en del roligt men kanske inte om du har krav på ett professionellt slutresultat även om det går att snygga till slutresultatet om du har kunskap och kanske använder Vector magic (det kräver att du har någorlunda rena linjer dock så Sketchy är inte ett alternativ här) för att snygga till den något pixliga teckningen.

Mitt betyg för SketchClub blir 🐘🐘🐘

Vill du spara den här texten som PDF går det bra att klicka på den här länken >> SketchClub en bra skisapp

 

Bookmark the permalink.

Comments are closed.