Om

Jag heter Micke och är välfärdsarbetaren som fick nog efter 30 år och sadlade om och gjorde sin hobby till sitt arbete, fast det känns mer som en livsstil. 🙂 Större delen av min vakna tid ägnar jag åt att göra bilder. Illustrationer, konst eller foton. Ibland gör jag också hemsidor eller administrerar sociala medier-sidor.

Jag vill göra vackra bilder som också sprider glädje. Jag gör det jag älskar. Jag ❤ vad jag gör.

Jag är inte så mycket för det där med titlar, jag brukar kalla mig för ”kreatör” oftast. Men om jag skulle välja någon flott titel skulle det antagligen bli ”Chief Happiness Officer därför att det är nyttigt att skratta, det gynnar både inlärningsförmågan och kreativiteten, det kan lindra stress och ökar vårt välbefinnande. Med mina bilder vill jag få dig att le och skratta. Hoppas att jag lyckas med det.

I mitt CV finns bland annat en Fil.kand i pedagogik, utbildning i medieteknik, en journalistutbildning samt utbildning i webbproduktion.

Några allmänna kommentarer om min kreativitet genom åren:

Micke Bq microgubbarnas Michelangelo Lars Klingsbo, mars 2013.

Tack så jättemycket för hemsidan. Den var verkligen efterlängtad, nu har vi en plats dit vi kan hänvisa våra gäster för mer information. CarlBertils Stora hus, mars 2013.

I realy like them photos. For a long time I haven’t seen so bona fide album. I can’t explain it, it’s just my gut-feeling. Sarah, februari 2013.

Tack för hjälpen med loggan! Den blev skitbra. Scuba Viking, december 2012.

Fantastic!!!! This is not just photo, this is painting, pure art!!! Nina, oktober 2012

Du förmedlar krigets elände och det är jäkligt bra gjort i en blomlåda! Karin, februari 2012

Det är svårt att inte gilla en bild där de inte går att missa att våren är på ingång.. still! plast gubbar i närbild är och förblir favoriterna.. Magnus, april 2011.

Tack för hjälpen med samhällsföreningens hemsida. Från att ha haft ett par besök i månaden har vi nu flera hundra besökare varje månad. Stefan Lundblad, vice ordförande Fågelfors samhällsförening, augusti 2006.

Tack för hjälpen med vår nya hemsida, vi blev jättenöjda! Liza Höglund, sekreterare i föreningen Filosofi med Barn och Ungdom, oktober 2002.


Jag en humorillustratör

Jag skulle vilja beskriva mig själv som en humorillustratör. Det allra mesta av mitt kludd är gjort med en en stor portion humor. Ibland riktigt skruvad humor, det erkänner jag gärna. 🙂

Mina illustrationer blir väldigt sällan det jag från början tänkt mig. En armbåge blir en haka som sedan blir ett ansikte. En svamp blir en gubbe med mycket stort huvud och liten kropp. Ja och så fortsätter det, papper efter papper, penna efter penna, linje efter linje… Det är nog av den anledningen jag själv beskriver mina alster som just ”kludd”.

DSC_2427

Ibland lägger jag ner mycket tid och kraft för att få det så snyggt som möjligt. Andra gånger blir det mest lite kludd på en servett eller ett anteckningspapper. Hur som helst så har jag förstått att det är uppskattat oavsett form. Så därför, av den anledningen, blir det en blandad kompott av kludd och illustrationer.

Jag och Georges Bess

Om jag ska nämna något om bakgrunden till mitt tecknande så är det en person jag vill nämna speciellt. Det är en fransman som heter Georges Bess. Han var aktiv som illustratör och serietecknare (och är fortfarande fast numera i Frankrike) och ritade bland annat åt svenska versionen av MAD. Han tecknade även serietidningar som  Dante och Fantomen. Min familj lärde känna honom på det tidiga 70-talet (då jag själv var en liten parvel som mest ritade streckgubbar). Bekantskapen med Georges Bess gjorde att jag fastnade på allvar för det här med serier. Inte bara att läsa dom, utan att själv också försöka göra egna alster. Något jag gjort i många år nu.

seriebild

Annat som inspirerat

Jag gjorde väl som många andra när jag började mina bana inom tecknandet, ritade av, kalkerade (med hjälp av smörgåspapper..) och försökte lära mig göra figurer som Asterix, Lucky Luke med mera.  Under några år semestrade jag och mina föräldrar i Europa och där kom jag att bekanta mig med den franska serievärlden.  En inspirerande bekantskap. Och även om jag inte förstod ett endaste ord av texten i pratbubblorna så talade bilderna i varje ruta till mig. Det är vad jag kallar för bra serier. När orden inte behövs, utan att man kan fastna i detaljer.

seriebild1

Att bläddra, läsa och upptäcka nya detaljer i bilderna för varje gång. Det är sådant jag tycker om. Och det är något som ibland syns i mina egna alster, jag vill med mina illustrationer gör betraktaren glad att sprida värme, leenden och skratt. Så om du tycker om att upptäcka nya spännande och roliga detaljer i illustrationer då ska du helt klart anlita mig eller köpa någon av mina illustrationer att hänga på väggen.

Jag illustrerar för alla möjliga sammanhang och jag gör tavlor till privatpersoner, företag och organisationer. På papper eller digitalt.

Hör av dig till mig!

Comments are closed.