Mer om att kombinera ritappar i Ipad Pro

Den 14:e maj skrev jag om hur jag kombinerar ritappar i Ipad Pro och  att jag inte hittat liknande möjlighet i några av de övriga ritapparna jag har. Men jag kan  med glädje rätta mig själv nu. Jag har nämligen upptäckt efter lite forskande i apparna att det går att exportera även i appen Linea Sketch till Procreate . Precis på samma sätt som det gjorde från appen Artstudio Pro som jag nämnt tidigare. Linea Sketch är den app jag laddade ner senast och som jag också tycker bra om.

Linea Sketch ser vid första kollen väldigt simpel ut. Men rotar man runt lite så finns där en hel del bra saker att använda, precis som i tidigare appar. Och för mig blir det riktigt bra när jag kan exportera och kombinera på det viset jag gör. Här är ett snabbt och enkel exempel på hur man kan kombinera 2 ritappar. Tex för att göra en bakgrund till mobilen. Det finns mallar i Linea Sketch, här exportera (psd) jag en sådan till Procreate där jag sedan ritade. Jag hade kunnat rita mer i Linea och använt några lager, men det finns bara 5 lager i den appen. Procreate har mer penslar och betydligt fler lager att jobba med. Hursomhelst, vad jag menar är som jag nämnt tidigare. Att genom att kombinera olika appar så går det att göra väldigt mycket. Om man har tid och ork. Det har jag ibland.

Nedan är två exempel på mallar i Linea Sketch


Jag påstod även tidigare att appen SketchBook inte kan exportera filer med lager i psd-format. Det kan den visst det har jag nu upptäckt. Man har bara gjort det onödigt krångligt. För att exportera en psd- fil i Sketchbook så måste du öppna ditt SketchBook galleri. Dvs platsen där appen sparat alla bilder. Bläddra sedan fram till önskad bild och sedan klicka på ikonen nere i högra hörnet. Där finns alternativet Export PSD. Sedan är det bara att välja vart du vill skicka filen, till en annan app eller kanske till din dator via en molntjänst. Jag ska tillägga att SketchBook exporterar psd-filen i 72 dpi. Men det går att lösa om du behöver mer än så. I Procreate så blev den nya filen då 72 dpi, naturligtvis. Men markera lager och kopiera klistra sedan in det i ett nytt dokument med högre dpi som du vill ha. Det blir iofs lite merarbete, men det är en lösning. Kommer jag på något bättre så skriver jag det här. Såklart.


Sedan visar det sig att ytterligare en av apparna jag använder MediBang Paint funkar likadant som SketchBook, gå in i arkivet, välj bild klicka på dela ikonen nere i högra hörnet och välj filformat. När det gäller antalet dpi inte var angivet i den nya Procreate filen jag exporterat till. Så det blir att göra som i föregående app.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.