Lightpen som en skugga

En del pennor i alla dessa appar kan man bli lite fundersam över vad man ska ha dem till. Lightpen är en sådan penna, jättebra om du ska göra något som lyser upp eller har en svart bakgrund i kombination med en teckning i färg. Men är den bra till annat också? Jag testade att göra ett par vimmelbilder fortfarande inne i min skelettfas. 🙂

Resultatet blev inte alls så tokigt, med lightpen fick jag en skuggningseffekt när jag använde svart färg. Lite oväntat men logiskt ändå eftersom det är ett fält utanför själva linjen som skapar glöden/skimret runt linjen i det du gör om du använder någon färg. Ett litet varningens tecken vill jag lyfta fram och det är att inte enbart använda lightpen i din teckning utan kombinera den med någon annan penna som du tycker om. För det blir lätt väldigt suddigt och mörkt om du enbart använder lightpen, men en kombination av rena fina linjer och så skuggningseffekter med hjälp av lightpen blev för mig en bra kombination i appen Procreate den här gången.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.