Tips: Vector Magic

Behöver du få bilder i vektorformat men inte har orken, programmet eller kunskapen för att göra det själv? Då finns det en tjänst på nätet som fixar det lätt och bra. Tjänsten heter Vector Magic.com och är en tjänst som du för ca 70 kronor/månad kan abonnera på. Jag har använt den här sajten i flera år bland annat för att snygga till mina elefantbilder som jag haft stor framgång med.

Jag ritade alltså mina bilder som vanligt i datorn eller med papper och penna, sedan laddade jag upp bilderna på Vector Magic och inom någon minut fick jag fina bilder utan pixliga kanter som jag sedan kunde använda till diverse tryck på affischer, kort, kläder med mera. Jag använder tjänsten fortfrande men kanske inte lika ofta som förr. Möjligen för att jag har lite mer tålamod och tid att sitta och pilla med banor och annat som görs i ett traditionellt vektoriseringsprogram.

Vector Magic går också att ladda ner som desktop version och då behövs inget abonnemang plus att det finns några ytterligare funktioner som t ex transparent bakgrund och bättre hantering av filstorlek. Som du ser på bilden nedanför kan du spara filerna som PF, SVG eller i EPS format.

Vill du spara den här texten som PDF går det bra att klicka på den här länken >> Vector Magic

Bookmark the permalink.

Comments are closed.