The UK Illustration Championships 2019 en tävling i tecknande

Jag är en sådan person som har väldigt lite tävlingsgener i mig, så har jag alltid varit. Därför har jag alltid tyckt att tecknandet passat mig bra när jag har kunnat ”sitta på min kammare” och i lugn och ro (oftast iallafall) skapat mina bilder.  Så döm då om min förskräckelse när jag på Twitter ser att det i höst kommer att arrangeras en internationell tävling i just tecknade. IWS Illustrated World Series, en tävling som äger rum 29:e november till söndagen den 1:a december i England. Det går ut på att några av världens bästa konstnärer/illustratörer kämpar man mot man mot varandra under en timme för att skapa en A2-bild baserat på en aktuell nyhetsrubrik. Det hela kommer att livesändas på  InstagramFacebook och Twitter under hashtaggen #iwslive. Vinnaren får 4000 Euro och 2:a + 3:e pristagaren får 1500 Euro. Plus äran naturligtvis.

Jag själv kommer att försöka titta på dessa livesändningar men hålla mig till lugnet i övrigt. Möjligen kanske jag kan skapa en time laps-video av en av mina egna illustrationer. Det viktigaste är inte att vinna utan att delta som det brukar heta. 🙂

 

Bookmark the permalink.

Comments are closed.