Nu har jag testat Affinity Photo lite

Affinitiy Photo gick att ladda ner till halva priset för några dagar sedan, det skrev jag om då. Nu har jag testat den en smula, men inte med foto utan jag har tecknat i den mest för att se känslan och kolla in lite funktioner. Det stora pluset här, som jag ser det jämfört med Affinity Designer som jag sedan tidigare har är att det inte är så förvirrat med hoppandet i inställningar. Vectoralternativet är borta och du tecknar i pixlar. Om det är teckna du vill göra. Inledningsvis gick det lätt att komma igång, lättare än i Designer. Jag såg möjligheter med appen. Men sedan började krånglet.

Dels när det gällde att omforma ett lager dvs ändra storlek på en figur t ex. Det andra som blev ett problem var när jag ville spara bilden. Exportera (till en annan app, eller till någon lagringstjänst) är ett alternativ. Men det blir inte där jag vill ha den. Och ska jag spara på vanligt vis stänger appen ner sig. Lite synd att dem här två bitarna krånglar, annars är jag nöjd. Men jag är inte road av att gå via andra appar enbart för att spara en bild. Apropå spara, när du jobbat med en bild och använt en eller flera penslar som du vill ha. Kan du hitta tillbaka till senaste använda penslar. Jättebra om du vill använda olika penslar i din bild. Men se upp, för stänger du ner appen för att fortsätta senare. Då finns inte det alternativet kvar menyn.

Just nu släpper jag den här appen men kommer att återvända för att testa fotoredigeringen i den.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.