Fotofix i Procreate

Som du kanske redan vet så gör jag mer än illustrationer, jag fotar också. En del natur, en del motorsport och lite annat. Det är ett sidoprojekt jag har men jag tar gärna uppdrag som passar mig. Ett annat eget projekt som jag har hållit på med sedan ca 2009 är s k Toy photography. Det vill säga jag fotar leksaksfigurer. Ofta Legos minifigurer men även actionfigurer. Jag har en egen sida för det som heter Ajdo Toys.com.

Oftast gör jag lite enkla justeringar i Photoshop när jag tagit en Toy photo-bild men den senaste tiden har jag testat en annan teknik och då använt mig av Procreate som redigeringsverktyg. Går det tänker du kanske? Jodå det funkar riktigt bra, nu är inte Procreate en foto app. Men den är den är utmärkt om man till exempel vill byta bakgrund i en bild. Det gör du lätt genom att först importera bilden du vill redigera och sedan använda raderingsverktyget och helt enkelt sudda ut bakgrunden. Det här är inte några konstigheter för den som håller på med fotoredigering. Men med Procreate går det både enkelt och rätt snabbt, naturligtvis beroende på detaljrikedomen i bilden. Jag har använt ”Technical Pen” när jag jobbat, det är en standardpensel som är extra bra om det är små detaljer eller områden du vill radera i bilden. När du är nöjd kan du sedan lägga in en annan bild som passar bra. Eller varför inte göra som jag gjort i bilderna nedanför, rita, lägga till en egen bakgrund med penslarna du har. När allt ser ut som du vill kan du sedan fortsätta med justeringar i Photoshop och justera t ex nivåer och kontrast.

Om du vill se hur jag går till väga kan du titta på den här videon.

Vill du spara den här texten som PDF går det bra att klicka på den här länken >> Fotofix i Procreate

Bookmark the permalink.

Comments are closed.