Appen jag glömde

Igår kväll öppnade jag ritappen Linea Sketch igen, en app jag av någon anledning glömt bort att använda. Jag laddade ner den tidigare i våras och tyckte om den redan då, mycket för att känslan var skön i den och för att den hade en rad bra mallar att använda, alltifrån anteckningsbok till nothäfte plus lite till som jag skrev om då. Själva penslarna är inte alls avancerade snarare väldigt basic och antalet lager du kan använda är begränsat till 5 stycken. Bortsett ifrån det kompenserar den med att det finns möjlighet att spela in video eller livesända när du ritar i appen. Så ja Linea Sketch behåller sin plats bland mina toppval för ritappar.

Den här skissen gjorde jag i Linea och är ett exempel på känslan av originalskiss, den skulle ha kunnat gjorts på vanligt papper med blyertspenna men är gjord i appen. Jag brukar annars skanna in originalteckningar vilket blir lite extra bökigt och inte alltid så bra resultat, men det ”problemet” ser nu ut att vara överstökat. Här nedanför är ett annat exempel på hur bra det blir rent tekniskt och hur lika den är en illustration gjord på vanligt vis.

Nedanför ett par skärmdumpar från appen som visar alternativen för skärminspelning och hur det går till att beskära och exportera en bild. Beskärningen har en fördel i det att den inte gör en ny kopia av bilden utan återgår till den ursprungliga bildstorleken när du är klar.

Vill du spara den här texten som PDF går det bra att klicka på den här länken >> Linea Sketch appen jag glömde

Bookmark the permalink.

Comments are closed.